Archiwum maj 2020


Co lubi nasz mózg- żywieniowe ANTYdepresanty...
Autor: csp-team
Tagi: dieta   mózg   antydepresanty   depresja  
19 maja 2020, 21:13

Dziś kontynuujemy temat odżywiania się i wpływu tego, co jemy na funkcjonownaie naszego mózgu jak i nasze samopoczucie, nastrój itp. Temat depresji w szczególności poruszany jest w okresie jesieni, zimy, kiedy to chłodne, pochmurne i często deszczowe dni sprzyjają naszemu "gorszemu samopoczuciu". O tym, by troszczyć się o swoje samopoczucie jak też prawidłowe i dobre odżywianie naszego mózgu mamy pamiętać przez cały rok, dlatego korzystając z okazji, że rozpoczyna się sezon na różne warzywa, owoce itp, które odgrywają znaczącą rolę w naszej diecie, przytaczamy kilka cennych wskazówek: co jeść, by zachować dobre samopoczucie. Nasz mózg z pewnością nam podziękuje za to, że będziemy dostarczać mu produkty bogate w minerały i witaminy, których potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Od jakości spożywanych przez nas produktów zależy także nasz proces uczenia się. Jak wiadomo, najefektywniej uczymy się, gdy w naszym organizmie krążą endorfiny, gdy czujemy się odprężeni, zrelaksowani i radośni. Dziś przedstawiamy kilka propozycji na to, co jeść, by utrzymać swoje dobre samopoczucie na możliwie wysokim poziomie.

 żywieniowe antydepresanty

Mamy nadzieję, że tych kilka ciekawostek i proponowane przez nas menu zachęcą Cię do sięgania po wymienione produkty.

Życzymy smacznego i dużo dobrego humoru do tego! :)